“Je moet als bedrijf niet drie van dit soort projecten tegelijk hebben”, grapt Herman Steenbergen, vestigingsdirecteur van Van Wijnen Stolwijk bv over zijn betrokkenheid bij het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht. “Tegelijkertijd leren we hier als bedrijf wel ontzettend veel van.”

Sinds 2010 is Van Wijnen betrokken bij de nieuwebouw en transformatie van het ASZ, locatie Dordwijk. “We zijn toen begonnen als één van de betrokken partijen. We voerde een van de zes raamovereenkomsten uit. Het was toen nog echt ieder voor zich. Elke partij deed zijn ding en dat was het dan.” Niet dat dat volgens Steenbergen erg is. “Het was op de traditionele manier zoals de bouw gewend is om te werken.”

Foto: Herman Steenbergen

Toen de uitvraag van het ASZ wijzigde en er duidelijk behoefte was aan een partner deed hij hier graag een gooi naar. “Je hebt als je gaat werken met prestatiecontracten ook meer mogelijkheden om je expertise in het voortraject in te brengen. En dat komt uiteindelijk de kwaliteit in de uitvoering alleen maar ten goede.” De vergaande samenwerking zorgt ook  voor een onderling vertrouwen. “Er komt op de een of andere manier veel meer positieve energie vrij. Ook al omdat deze structuur veel meer ruimte aan innovaties geeft. En laten we eerlijk zijn, het resultaat mag er zijn.”