Precies een jaar geleden startten Hans Juffer en Kees Trimp Taxatie Instituut Zorgvastgoed. En inmiddels is dit instituut niet meer weg te denken in de wereld van zorgvastgoed.

Zorgvastgoed is een volwaardige sector geworden en de waardebepaling is de basis van al het handelen. De vraag naar professionele taxaties van zorgvastgoed is daarom groot, niet alleen door zorginstellingen, beleggers en financiers, maar ook door overheden en toezichthouders.

Uniek

Taxatie Instituut Zorgvastgoed is uniek in de markt; er zijn geen taxatiekantoren met een vergelijkbare doelstelling. Bovendien is het instituut niet verbonden aan een makelaarskantoor.

Taxeren van zorgvastgoed is een specialisme volgens Hans Juffer: “het betreft  exploitatiegebonden vastgoed en aan ons de taak om een visie te ontwikkelen op de  exploitatie, de zorgexploitant en de alternatieve aanwendbaarheid van het vastgoed. Inzicht in de trends, bekostiging en relevante data zijn daarbij noodzakelijk om zorgvastgoed te kunnen waarderen. Veel collega’s wagen zich niet op dit terrein”.

Hans Juffer

Samen

Taxatie Instituut Zorgvastgoed is daarom gericht op samenwerking en kennisdeling. Daarvoor gaat het instituut samenwerking aan met makelaars en taxateurs. Makelaarskantoor FRIS uit Amsterdam heeft zich onlangs aangesloten bij Taxatie Instituut Zorgvastgoed en met diverse andere kantoren worden gesprekken gevoerd. Ook verzorgen de initiatiefnemers cursussen in het waarderen van zorgvastgoed bij de Academie voor Vastgoed.

Taxatie Instituut Zorgvastgoed onderschrijft de missie van Zorgvastgoed.nl om de markt van zorgvastgoed transparanter te maken. “En dat begint ons inziens met heldere en onderbouwde analyses van het vastgoed en de zorg”, aldus Kees Trimp.

Toekomst

Volgens Hans was de oprichting van Taxatie Instituut Zorgvastgoedeen “schot in de roos; het juiste product op de juiste tijd”. Hij ziet de toekomst dan ook positief tegemoet, “we werken voortdurend aan verbetering van de kwaliteit van onze taxaties en bieden door onze analyses veel inzicht aan onze opdrachtgevers”.

Kees benadrukt de samenwerking in de sector. Volgens hem kan er in de sector veel winst geboekt worden als makelaars en taxateurs over hun eigen schaduw heenstappen en bereid te zijn kennis en kunde te bundelen. “We zijn als sector medeverantwoordelijk voor de toekomst van de gezondheidszorg; een sector waar ontzettend veel mis is gegaan op vastgoedgebied en waar onze kennis en expertise heel hard nodig zijn om de juiste beslissingen te nemen”.