“Ik ben heel blij met deze publicatie en ik hoop dat onze leden geïnspireerd zullen worden door de diverse voorbeelden die hierin staan.” Met deze woorden nam Jan de Vries, algemeen directeur van Actiz de publicatie ‘Op weg naar energieneutrale zorggebouwen’ uit handen van Harmke Bekkema, programmamanager Platform31 Energiesprong in ontvangst.

De overhandiging van het boekje waarin twee jaar aan ervaringen op het gebied van het terugdringen van het energieverbruik in zorggebouwen is gebundeld, had plaats op het Actiz-kantoor in Utrecht. Dit gebeurde in de aanwezigheid van een aantal koplopers die in het boek uitgebreid aan het woord komen. Zij zijn het immers die zich, geïnspireerd en gesteund door de Energiesprong, op het thema hebben gestort. “Uit deze goede voorbeelden trekken wij generieke lessen, die kunnen helpen om in de komende periode zorgvastgoed Nul op de Meter te maken,” aldus Harmke Bekkema. “Iets waar de sector zich de komende jaren echt mee bezig zal moeten gaan houden.”

De Vries zei dit ook toe te juichen. Alleen al om die reden is hij van plan de publicatie digitaal naar alle leden te sturen. “Het boekje geeft ook een helder en realistisch beeld van de mogelijkheden die er zijn om het energieverbruik terug te dringen en zelfs naar nul op de meter te brengen”, aldus De Vries.

De publicatie is gratis beschikbaar op www.energiesprong.nl/zorg/publicaties